skeppsbron stockholm  Allmänt  2015-04-17

Chokladhäxan i mig

IMG_2179

Chokladhäxan och nyfunna systern Elenor Sjunnevik

Gårdagen var en milstolpe i mitt liv. Magisk livsmekanik. Ett par pusselbitar som gäckat mig kom i dager, maskor i det nät jag bor knöts samman och nya människor dansade in.

Åt lunch med en nyfunnen själsfrände, Elenor Sjunnevik. Talade om hur genomtänkt choklad är på plats i processen när någon byter position i (arbets)livet. Låter det långsökt? Nej, det kommer att vara en utsökt väg till att kommunicera våra värdegrunder.

(Affärs)dagen avslutades med att Chokladhäxan tog plats igen. Föreläste för det kvinnliga nätverket Q80. Fick enormt gehör. Kände att Chokladhäxa är vad jag är. Andra får kalla mig vad de vill, men i mig är hon stark. Jag vill göra revolt. Stå upp för det som är rätt, där rätt är otvetydigt. End all kind of slavery!

Under eftermiddagen satt jag i en röd plyschsoffa. Kreativitet pulserade i tyget, i luften, ja till och med i mandelkransen vi delade på. Jag, Helena och Amalia (båda från Beautiful Stories) bollade idéer i Olivens röda rum. Struktur runt min Almedalspremiär sattes. Tänk att jag för första gången ska få åka hem till Pippi Långstrump – min barndomsidol. Ja, jag har aldrig varit på Gotland. Nu ska jag in bakom ringmuren och leverera ordets valör. Vara Chokladhäxa med hela Sverige.

Jag lovar att jag ska göra mitt bästa, knacka chokladpaletten i skallen på alla som behöver bli ”tillpalettade”.

Ps. Kvällen slutade i morgontimme. Bästa vännen Sören och jag provade chokladpraliner från Paris, därtill skumpa från Champagnehusen av bästa rang.