Allmänt  2015-08-20

Stefan Löven – saknar du omdöme?

Bild 4

Ser du inte att invandringsfrågor dödar Sverige? Och där satte många i halsen – vad skriver hon egentligen?

Forskare har enats om att Jorden har nio system som håller planetens liv i den form vi känner igen. Bortom gränssnitten råder förändring, något vi människor skulle kalla katastrof och kaos.

Tre av dessa nio gränser är redan passerade – behöver jag säga att alla system spelar in och samverkar med varandra? Att när tre är passerade betyder det fara på färde.

Om vi liknar jorden med en människa, så har människan Jorden inte bara drabbats av en svår cancer utan också av andra livsfarliga sjukdomar. I bästa fall kan en avancerad behandling stoppa döden även om livet efter inte kommer att vara sig helt likt.

Problemet med dig Stefan Löven, är att du inte tycks se eller åtminstone kommunicerar du inte till oss medborgare att du förstått detta. Någon gång då och då glider ordet miljö ur dig utan att efterlämna starka reaktioner. Utan att ”vanligt folk” som jag förstår att du jobbar för förändring.

Men vänta lite nu, hur hänger detta ihop med att Sverige dör av invandringsfrågor? Först och främst är det lite småaktigt av mig att bara hoppa på dig Stefan Löven, för detta gäller ju ALLA världens ledare. Så Obama kan sälla sig i skaran av omdömeslösa tycker jag.

Tillbaka till människan Jorden – det ni politiker talar om (även om du, Stefan Löven, är väldans tyst) är små förkylningsproblem och ett och annat skrubbsår. Visst, en förkylning kan vara nog så jobbig och är en svag så kan en faktisk dö av flunsan. Och skrubbsår ser ju så otäcka ut, fast alla vet att de läker rätt fort bara en gör rent …

Att mänskligheten nu lyckas sabbat och tippat tre system över kanten är mer att se som svår cancer, njursvikt och stroke. Samtidigt. En förstår att behandlingen kommer att vara både avancerad och dyrköpt, men det tycks inte du, Stefan Löven, ha förstått.

Du och andra svenska politiker har istället öppnat våra hjärtan för en omvärld i konflikt på ett sätt som förskräckt många. Jag läste just att Sverigedemokraterna gått om ditt parti, kanske för att det enda din falang och deras motparter pratar om är invandringsfrågor. Som Döden på Medelhavet. Som misslyckad integration. Som kriminalitet i spår av utsatthet. Som tiggeri. Som etik och etnicitet i pressen. Som färgen på smink och plåster. Som vithetsnormen.

Vänstern gapar att högern är brun och högern vrålar att vänster är rosa där det passar. Från er politiker och i synnerhet dig Stefan Löven, kommer inget vettigt alls. Denna sommar när Migrationsverket inte talar om handläggning utan om trolleri, så har du varit helt borta. Såg att någon skämtat att Missing People letade efter dig, Stefan Löven.

Ta detta skämt på allvar! För det är bråttom, eftersom det jag egentligen menar med att Sverige – och omvärlden – dör av invandringsfrågor snarare beror på att den stora cancersvulsten förblir obehandlad och all möda och energi istället läggs på att hela en förkylning som förmodligen läker sig själv.

Ja, det kan tyckas galet av mig att förminska situationen i dagens Sverige, men många forskare spår att jordens befolkning kommer att raderas med minst 80% p.g.a klimatförändringar som torka osv. Jag tycker att det är mer än galet att blunda för detta. Det framtiden bär med sig i form av planetens obönhörliga förändring är något vi måste ta tag i NU. Vi ser för den delen redan förändringar runt om i världen, ta bara den torka som pågår i USA, Latinamerika och Karibien. Kuba har inte haft samma torka på över 80 år. Kalifornien är snustorrt, de är inne på femte året utan tillräcklig påfyllning i vattenreservoarerna. Vattnet till den brasilianska mångmiljonstaden Sao Paolo har sinat.  I andra delar av världen ser vi översvämningar och i Kina dör 4000 människor per dag av luftföroreningar. Listan är lika ful som den är lång.

Inom din livstid Stefan Löven, kommer världens migrationsströmmar att mångmångdubblas. Vi kommer att se mer krig och elände när människor inte kan släcka törst och hunger.

Därför är det dags att lägga ner all pajkastning och börja arbeta. Du, Stefan Löven, som statsminister borde bums ta tag i – högljutt och tydligt – arbetet med att ställa om Sverige. Vi och omvärlden behöver strategier för att möta de förändringar som planeten ovillkorligen går till mötes.

Ps. Du borde ringa Obama och säga att det är korkat att snacka om att miljökrisen klockor klämtar samtidigt som han ger okej till att borra efter olja i Alaska …