Guds moder – röd hämnd

Släpps 10 oktober och är den fristående fortsättningen på Gudarnas föda – den som dödar.

Är Mira död eller håller hon sig undan frivilligt? I så fall, var finns hon? Har hennes kamp för kakaoböndernas rättigheter något med försvinnandet att göra?

Guds-Moder_finalFrågetecknen är många efter Mira Wallins spårlösa försvinnande i Haitis djungel. Hennes vänner har ännu inte gett upp hoppet om att återse henne, och när exmaken Tom Wallin får ett gåtfullt telefonsamtal tar efterforskningarna ny fart. Äntligen kan sanningen om vad som hänt Mira kanske uppdagas.

Parallellt med det nutida skeendet skildras 1500-talets Haiti. En tid då de europeiska skeppen angör ön Hispaniola fullastade med afrikanska slavar. Väven från forna tider binds samman med dagens haitiska kultur och traditioner, där magi och voodoo spelar en inte oviktig roll.

En koleraepedemi bryter ut i Haiti, en mordbrännare slår till i Alaska, dolska planer smids i USA och på flygplatser världen över sker märkliga och oväntade möten.

Guds moder – röd hämnd är den fristående fortsättningen på Gudarnas föda – den som dödar, spänningsromanen med verklighetsbaserad spelplan.

Gudfadern – öga för öga, del tre i berättelsen om Mira Wallin utkommer under 2015.

Anna-Sofia Winroth startade år 2000 Gefle Chocolaterie. Hon är starkt engagerad i kakaoböndernas levnadsvillkor, äger två kakaoplantager på ön Hispaniola och är aktiv i projekt för att skapa förändring i kakaobältet och förutsättningar för global hälsa. Hon är efterfrågad som föreläsare och förekommer ofta i TV, radio och tidningar.

”Jag har sett för mycket för att inte agera. Att se barn utnyttjas som arbetskraft inom kakaoindustrin gör det omöjligt att arbeta med choklad utan att propagera och verka för en förändring. Idag lever runt trettio miljoner människor i träldom, nästan dubbelt så många som alla slavskepp i den transatlantiska triangelhandelns slavskepp fylldes med. Hur kan choklad smaka gott om den innehåller övergrepp och slaveri?
Jag hoppas att Guds Moder ska väcka tankar hos läsaren som i förlängningen leder till att världens slavar ges chansen till upprättelse och frihet. Arbetar vi tillsammans mot samma mål är jag övertygad om att vi under vår livstid kan avsluta slaveriet.För varje sålt exemplar av Guds Moder – röd hämnd går tio kronor till kampen mot slaveriet. Jag kommer personligen att vara engagerad i donationen och du, kära läsare, är varmt välkommen att följa mig på bloggen här på hemsidan.

Guds Moder – röd hämnd bygger på verkliga händelser, både historiska och nutida, men karaktärerna är fiktiva. Jag vill poängtera detta, eftersom jag fått flera stämningshot i samband med publiceringen av den förra boken, Gudarnas föda – den som dödar.”